Ontmoeting Brugge voor U9, U11 en U13 op 30 - 10 - 2022

12/21/2022 u9 u11 u13

Op 30-10 namen we deel aan de ontmoeting in Brugge.

Ontmoeting Brugge 30 11 22

Ontmoeting Brugge 30 10 22

Ontmoeting Te Brugge 30 11 22

Met een mooi aantal judoka's namelijk Aukelien en Yaro bij de U13, Brent en Nand bij de U11 en Hamza bij de U9.

Eerst waren de U13's aan de beurt. Aukelien begon goed aan haar eerste wedstrijd maar kwam vrij stevig neer na een overname van de tegenstander. Na een bezoek aan het Rode Kruis kon ze gelukkig haar tweede wedstrijd vechten die ze verloor. Haar laatste wedstrijd won ze met een worp en ippon als score. Een verdiende 3de plaats was haar resultaat.

Yaro verloor via een worp van de tegenstander zijn eerste wedstrijd. Zijn tweede wedstrijd won hij door zijn tegenstander in houdgreep vast te nemen en niet meer te lossen. Ondanks het creëren van verschillende kansen verloor hij zijn laatste wedstrijd. Eveneens een verdiende 3de plaats voor Yaro.

In de namiddag was het dan na even wachten aan Brent en Nand. Voor Brent was het zijn eerste judowedstrijd en dat maakte het allemaal een beetje spannender. Hij kwam uit tegen judoka's die regelmatig aan wedstrijden doen maar trok ten strijde met een open vizier. De wedstrijden vielen niet aan zijn kant maar hij deed wel aan judo zonder zich weg te steken. Brent werd 4de in zijn poule.

Nand vocht tegen 2 voor hem onbekende judoka's, wat zorgde voor extra motivatie. Hij won zijn drie wedstrijden door de tegenstander te werpen met tweemaal een ippon als score en één keer tweemaal wazari als score. Een knappe 1ste plaats was voor Nand.

Als laatste deelnemer hadden we Hamza die op zijn beurt ook 3 wedstrijden mag vechten. Hij vocht slim en stapte telkens mooi in naar zijn tegenstander. Hierdoor won hij driemaal op worp. Hamza kwam zo eveneens uit op een knappe 1ste plaats.

Proficiat aan alle deelnemers voor de getoonde inzet, moed en judo!!

Als club kunnen wij daar enkel tevreden me zijn.

Gerard en Jeroen